Talentenmodules

 

Latijn

In de uren Latijn bestudeer je een klassieke taal en oude, maar soms verrassend actuele teksten. Door heel regelmatig vocabularium te studeren, krijg je een rijkere woordenschat en leer je de oorsprong van vele woorden in moderne talen. Je leert zinnen en teksten zorgvuldig analyseren en interpreteren. Zo word je getraind in abstract en logisch denken en word je taalvaardiger. 

 

Sport 

Naast de twee uur verplichte lichamelijke opvoeding voor iedereen, kies je voor twee uur extra lichaamsbeweging. Dit heeft een positief effect op de algemene schoolprestaties. Er wordt tevens gewerkt aan volharding, doorzetting en discipline.

 

STEM

STEM staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. Je bent als leerling wetenschappelijk geïnteresseerd. Je hebt interesse voor de wereld om je heen en wil de achtergrond van de processen die zich rondom ons afspelen, kennen. Je wordt graag uitgedaagd in een realistische context om creatief op zoek te gaan naar oplossingen. Je werkt projectmatig en maakt kennis met de wereld van wetenschap en techniek.

 

Artistieke vorming

Samen creatief zijn in een artistieke discipline helpt om nieuwe aspecten van de persoonlijkheid te ontdekken. Ervaring leert dat dit een leuke, maar effectieve manier is om beter te communiceren en om beter samen te werken. Onze leerkrachten laten je evolueren in een creatieve discipline waar je oorspronkelijk weinig of niets van weet. 

 

Humane wetenschappen

Je leert vanuit gedragswetenschappelijke invalshoek te kijken naar individu en samenleving. Dit vanuit verschillende wetenschapsdomeinen:

In de modules psychologie en sociologie maak je kennis met verschillende theorieën over de mens en je leert over de ontwikkeling en het gedrag van mensen, over hun onderlinge relaties, maar ook over culturen en sociale structuren.
In de module filosofie leer je nadenken over waarheid, kennis en zingeving. In de module kunst en cultuur leer je kunst te begrijpen en te situeren in tijd en ruimte.

 

Duits (in het vierde jaar Natuurwetenschappen (D)

Ben je van plan om in de derde graad Moderne talen-Wetenschappen te studeren? Bereid je dan alvast voor aan de hand van de talentenmodule Duits in het vierde jaar. In de standaardlessentabel van Natuurwetenschappen zit namelijk geen Duits meer. Je krijgt dankzij deze talentenmodule de optie om een basis aan te leggen zodat je in het vijfde jaar vlotter kan starten in de Moderne talen-wetenschappen. Je zal les volgen samen met een moderne talenklas zodat je je optimaal kan voorbereiden op Duits in de derde graad.

Wil je graag Duits studeren, maar ben je niet van plan om in de derde graad voor een talenrichting te kiezen? Dan hoef je je dit jaar ook niet voor te bereiden. We raden je in dit geval aan om in de derde graad de talentenmodule Duits op te nemen.

MIDDENSCHOOL SV

Lt. Dobbelaerestraat 16
9930 Lievegem
Tel. 09 372 78 38
sv@campuslievegem.be
Marijke Versprille

BOVENBOUW SL

Dreef 47
9930 Lievegem
Tel. 09 372 77 18
sl@campuslievegem.be
Karen De Blende