Niveaugroepen

Onze huisslogan heeft tot doel het beste uit onze leerlingen naar boven te halen.

We motiveren en stimuleren het leerproces bij onze leerlingen door het werken met niveaugroepen voor Frans, Nederlands en wiskunde in de A-stroom. Afhankelijk van de resultaten én het tempo kunnen de leerlingen van de ene naar de andere groep evolueren. Zo krijgen alle leerlingen les op hun eigen niveau, van uitdagend met verdiepende leerstof en zelfstandig werk tot meer persoonlijke begeleiding met een aangepast tempo in een kleinere groep. Zo ligt de klemtoon in groep 3 op remediëren terwijl groep 1 vooral verdiepend werkt. Wij gebruiken de evolutie van de 8 periodes in de eerste graad als objectief oriënteringsmiddel naar de tweede graad.

Onze A-klas met remediëring is een aparte niveaugroep. Daar wordt voor alle vakken de klemtoon gelegd op de basisdoelstellingen om te kunnen doorstromen naar de dubbele finaliteit of de arbeidsmarktgerichte finaliteit in de tweede graad.

 

Project cognitief sterk functioneren (CSF)

Sterke leerlingen voor wie bepaalde lessen niet snel genoeg gaan, beslissen zelf voor welk vak ze 1 lesuur minder opnemen.  Tijdens dat extra uur werken ze aan een zelf gekozen onderwerp. In uitzonderlijke gevallen kan dit ook uitgebreid worden naar meerdere lesuren per week.

Voor elk vak zijn uitdagende projecten beschikbaar. De leerstof die ze missen tijdens de les, wordt zelfstandig ingehaald. Met de vakleerkrachten wordt vooraf afgesproken dat het aanbrengen van nieuwe leerstof gebeurt in de lessen waarbij de CSF-leerlingen wel aanwezig zijn. 

MIDDENSCHOOL SV

Lt. Dobbelaerestraat 16
9930 Lievegem
Tel. 09 372 78 38
sv@campuslievegem.be
Marijke Versprille

BOVENBOUW SL

Dreef 47
9930 Lievegem
Tel. 09 372 77 18
sl@campuslievegem.be
Karen De Blende